Lean Change Management door Jason Little (boek)

 
Lean Change Management door Jason Little is een compact boek, propvol met methodes en adviezen over de aanpak van “change” in je organisatie. Alle informatie heeft telkens een lean en/of agile insteek. Vaak wordt ook verwezen naar principes uit scrum, lean startup, en anderen, om het principe behapbaar te maken. Deze worden ook vergeleken met de gekende modellen zoals het 7S model van McKinsey, het 8 stappen model van Kotter en ADKAR.
 
Het boek is geschreven als advies naar jou, de lezer, als change agent. Dit maakt het ook sneller toepasbaar in je eigen omgeving. Jason is in zijn boek doodeerlijk, en geeft ook vaak toe welke methodes hij gebruikt heeft, en die vervolgens gefaald hebben. Je moet maar durven.

Waar anderen te lang blijven hangen in de analytische fase rond change, geeft Jason meer de pragmatische insteek mee. Meer de concrete, hands on adviezen waar je écht iets aan hebt. Ik kan me wel voorstellen dat het voor een aantal mensen nog niet ver genoeg gaat, maar het gros van de lezers zal de learnings uit het boek quasi onmiddellijk kunnen toepassen.
 
Voor wie interesse heeft in change met een agile mindset, is dit een must read! Lees er meer over op Leanchange.org of koop het bij Bol
 
 

1 thought on “Lean Change Management door Jason Little (boek)”

  1. Pingback: Lean Change Management by Jason Little (English version) - Thomas Lepouttre - tl;dr

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.