Tijd om een architect te zoeken

Een bouwavontuur begint (na een eerste rekenoefening) doorgaans met het zoeken van een architect. Hoe begin je daar aan? Eerst bepalen we wat voor ons belangrijk is, daarna zoeken we een aantal mogelijke architecten en plannen we een kennismakingsgesprek.

Wat is voor ons belangrijk?

  • Iemand die ons begrijpt, die op dezelfde golflengte zit.
  • Ervaring met moderne woningen. We willen iets hedendaags bouwen, belangrijk dat de architect daar toch wat ervaring in heeft.
  • Objectief en gedreven.
  • Bij voorkeur regio Ninove, of bij uitbreiding groot Ninove/Zottegem/Herzele/Geraardsbergen
  • Ervaring met BEN, energiezuinig bouwen en de laatste technieken.
  • Maar vooral, en dit is het belangrijkste, iemand waarmee we de klik maken. Iemand waar we in geloven en een goed gevoel bij hebben.

We hebben een long list gemaakt en op basis van onze checklist zijn we bij een lijst van een 3tal architecten uitgekomen. De eerste architect waarmee we een kennismakingsgesprek gepland hadden, was direct “prijs”.

SITO uit Ninove gaf ons direct een goed gevoel : mee met de nieuwe technieken, direct op dezelfde golflengte qua ideeën en stijl, veel ervaring met moderne woningen, goeie referenties uit de buurt en zeer professionele aanpak. We hebben onze architect gevonden!