Together is Better door Simon Sinek

Lectuur (Start with Why en Leaders Eat Last) en video’s (deze, deze en deze) van Simon Sinek gaan er doorgaans in als zoete koek. Hij heeft het talent om de waarheid te benoemen op een menselijke en aanvaardbare manier. Ik had dan ook grote verwachtingen van dit boek …

Leadership is an education. And the best leaders think of themselves as the students, not the teachers.

Together Is Better is een klein boek (“little book” in de baseline is dan ook absoluut niet gelogen) en leest zeer snel. De treinrit tussen Herzele en Mechelen was ruim voldoende om het boek volledig uit te lezen. Ongeveer 3/4de van het boek bestaat immers uit illustraties, one-liners en quotes. Leuk om door te nemen, omdat het boek een bepaalde verhaallijn volgt, een passende dynamiek. De laatste pagina’s verklaren een aantal van de uitspraken doorheen het boek. Dit was volgens mij onnodig (beschouw het als een mop : als ze goed is, hoeft ze geen bijkomende uitleg). De schrijf -en illustratiestijl is spot on: duidelijk en recht naar de essentie. Nadruk ligt (uiteraard) sterk op leadership en de kracht van het team.

Excitement comes from the achievement. Fulfillment comes from the journey that got your there.

Als je regelmatig Simon en consorten volgt in de media, zal je in dit boek geen wereldschokkend nieuwe zaken lezen. Wel een leuke manier om bekende koek opnieuw voor te stellen. Zeker de moeite waard, als je het boek ergens op de kop kan tikken. Bij Bol kan je het vinden voor ongeveer €15.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.