Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence People

Dale Carnegie was een Amerikaanse schrijver van boeken en cursussen in zelf-verbetering en spreken voor publiek. Zijn boek “How to Win Friends and Influence People” werd de eerste keer gepubliceerd in 1936 en is sindsdien ruim 16 miljoen (!) keer verkocht.
Het boek zelf wordt vrij vaak aangeraden in (klassieke) management opleidingen, en staat (volgens mij) in meerdere “top lijstjes” van menig leider. Terecht!
How to Win Friends and Influence People is absoluut een aanrader: ook al leest het wat gedateerd (het is dan ook ruim 80 jaar oud!) en zijn de voorbeelden niet meer van deze tijd, is de achterliggende boodschap wel tijdloos. Probeer het boek dus ook een kans te geven. Als je louter afgaat op schrijfstijl en dynamiek, vrees ik dat je er na 2 hoofdstukken de brui aan geeft.
Geef het boek een kans, bijt door en ik beloof je dat je er een aantal mooie en leerrijke levenslessen zal uithalen.

  • Hoe beïnvloed je het gedrag van anderen, door je eigen gedrag aan te passen
  • Hoe overtuig je anderen van jouw denkpatroon?
  • Hoe kan je een betere (publieke) spreker worden?
  • Hoe kan je collega’s enthousiasmeren?

De schrijfstijl is enthousiast, uitbundig en motiverend. De tips kan je gebruiken in zowel je professionele als persoonlijke leven, en zijn toepasbaar op allerhande situaties. Vertaal de voorbeelden naar je eigen omgeving, en het boek zal zorgen voor een vorm van bewustwording.

Koop het boek bij Bol!

ps: het iets recentere, aangepaste boek “How to Win Friends and Influence People in the Digital Age” staat op nummer één in mijn top 10 van 2016!

 

Hou je meer van een geanimeerde bespreking? Dan is dit misschien meer jouw ding:


2 thoughts on “Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence People”

  1. Pingback: Lijstje: favoriete boeken uit 2016 - Thomas Lepouttre - tl;dr

  2. Pingback: Happiness ... door Dale Carnegie - Thomas Lepouttre - tl;dr

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.