Inbox zero!

inbox

Ja, ik ben een sucker voor efficiëntie regels, voor time management hacks en optimalisaties van mijn eigen workflow. Als ik dan een artikel lees over “Inbox zero”, dan maakt dit mijn dag goed (ik ben snel tevreden). I’ve come a long way!

Jonathan Schuermans vat het goed samen, en verwoord het op een ludieke manier. Hopelijk gaan een aantal mensen hier ook mee aan de slag. Hierbij alvast een deel, lees het integrale stuk op LinkedIn.

 

Wie komt ’s avonds thuis en haalt zijn brievenbus leeg en doet het volgende?

Reclamefolders doorbladeren om de interessante op de salontafel te leggen voor later en de oninteressante direct bij het oud papier te leggen? Vermoedelijk de meesten onder ons. Goed bezig ! Smijt je ze allemaal ongelezen bij het oud papier? Hang dan een stickertje “geen reclame a.u.b.”. Dan heb je daar alvast geen last meer van.

Post (uitnodigingen, brieven, kaartjes, rekeningen, uittreksels …) voor je partner (ongeopend) op een stapeltje speciaal voor hem/haar leggen? Ook nog altijd goed bezig.

Post voor jezelf openen en ordenen in volgende stapeltjes: lezen, betalen, antwoorden ….? Schitterend !

Wie neemt daarna alle post terug bij elkaar en steekt alles terug in zijn brievenbus om de dag erna opnieuw te beginnen? Niemand!

Niemand? Toch niet voor wat je reguliere postbus betreft. Maar waarom laat jij – ja, jij daar – dan alle mails in je Postvak In zitten?

https://www.linkedin.com/pulse/de-basisprincipes-van-een-lege-inbox-jonathan-schuermans

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.