Koken voor dummies: konijn met gestoofde appels

Konijn is lekker. Wie het tegendeel durft te beweren, heeft nog nooit konijn gegeten, of is vegetariër. Gezien Gerty en ik beide fan zijn van een lekker mals stuk konijn, heb ik een poging gedaan eentje klaar te maken.

Wat heb je zoal nodig, voor een 3 à 4 personen?

  • boter
  • 2 kookpotten (een grote en een iets kleinere, beide mét deksel)
  • een konijn, verdeeld in stukken
  • peper, zout, nootmuskaat en kaneelpoeder
  • 2 ajuinen
  • 2 flesjes bruin bier (trappistenbier, abdijbier, … )
  • een appel per persoon (+ voeg er minstens één extra toe, ze vallen immers snel in de smaak)
  • kandijsuiker (“bruine suiker”)

Reken op een goed uur à anderhalf uur om volledig klaar te maken.

Het konijn:
Als het konijn nog niet verdeeld is in stukken, begin je daar best mee. Hak de poten & het hoofd eraf. De rug kan je eventueel ook opdelen om gelijke porties te bekomen. Zet ondertussen je pan op een goed heet vuur en voeg een stevige klomp boter toe. Kruid het konijn met peper en zout. Zodra de boter heet staat, voeg je de stukken konijn toe, net voldoende om de bodem van de pan te bedekken. Bruin het konijn langs alle kanten. Doe dit eventueel in meerdere keren als je pan te klein is, of je konijn te groot.
Snij ondertussen de ajuin fijn. Hoeft niet héél fijn te zijn. Kruid nog even af met peper, zout en een vleugje nootmuskaat (beetje!).
Zodra het konijn bruin ziet, voeg je de ajuin toe en giet je het bier langzaam over het konijn. In principe hoeft het konijn niet volledig onder te staan. Kruid nog even
Zet het vuur iets zachter en plaatst het deksel op de pot.
Laat een uurtje prutellen tot het klaar is. Af en toe eens omroeren, al was het maar voor de lekkere geur.

De gestoofde appels:
Schil en verwijder het klokhuis. Prop een stukje boter in één kant van de opening in de appel, en vul langs de andere kant op met de kandijsuiker. Plaats naast elkaar in een kleinere pot en voeg een halve centimeter water toe. Voeg een beetje kaneel toe.
Zet op een licht vuurtje met het deksel op de pot voor een half uur. De appeltjes worden lekker zacht en mals, de geur van kaneel en bruine suiker trekt in de appels waardoor ze lekker zoet worden.

Opdienen met aardappelen, kroketjes, frietjes, .. maakt niet uit: iets met aardappelen!

Smakelijk!

(recept is een samenraapsel van een aantal andere recepten, bvb van receptjes.be en lekkervanbijons.be)

19 thoughts on “Koken voor dummies: konijn met gestoofde appels”

  1. I’m excited to find this great site. I need to to thank you for ones time for this fantastic read!!

    I definitely liked every part of it and i also have you book marked to see new information in your web site.

  2. This is very attention-grabbing, You’re an excessively skilled
    blogger. I’ve joined your rss feed and sit up for
    seeking extra of your wonderful post. Additionally, I have shared your site
    in my social networks

  3. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from
    somewhere? A theme like yours with a few
    simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Appreciate it

  4. Link exchange is nothing else except it is only placing the
    other person’s blog link on your page at
    proper place and other person will also do same in support of you.

  5. Thanks , I have recently been looking for info about this
    subject for a long time and yours is the greatest I’ve
    came upon so far. But, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the supply?

  6. Hello there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which
    blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives
    for another platform. I would be great if you could point
    me in the direction of a good platform.

  7. Hello my loved one! I want to say that this post is amazing, nice written and include approximately
    all vital infos. I’d like to look extra posts
    like this .

  8. Right now it sounds like BlogEngine is the preferred blogging platform
    available right now. (from what I’ve read)
    Is that what you are using on your blog?

  9. Appreciating the time and energy you put into your blog and in depth information you present.
    It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Fantastic read!
    I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds
    to my Google account.

  10. That is a really good tip especially to those fresh to the
    blogosphere. Brief but very accurate information… Appreciate your sharing this one.
    A must read post!

  11. Every weekend i used to pay a visit this web page, for the reason that i want
    enjoyment, as this this website conations genuinely good funny information too.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.