Ter verdediging van “Getting Things Done”

gtd

 

 

 

 

Getting things done, een aanpak die ik wel kan appreciëren. Maar wanneer je op de corporate ladder kruipt, en mensen moet gaan leiden kan zo’n aanpak blijkbaar tegendraads werken.

Gettings things done, of in’t kort GTD, zorgt voor een bepaalde snelheid. Een kadans die je team onvermijdelijk overneemt. In het artikel “Doing Less, Leading More” op HBR, claimen ze dat dit een negatieve impact kan hebben.
Ook al is het een interessante kijk op “leadership”, ben ik persoonlijk niet volledig akkoord met die stelling. Een pragmatische leader met GTD-aanpak kan volgens mij meer en beter inspireren dan de typische leider in zijn ivoren toren. Door zelf de handen vuil te maken, de labeur te voelen die je collega’s voelen en de kadans van de werkvloer mee te maken, zorg je voor een competitieve, haast collegiale sfeer. En die is net onbetaalbaar, onvervangbaar en cruciaal als leader.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.